Tälle sivulle on tarkoitus tehdä ohjeita ja yhteisiä pelisääntöjä kirjoittajille. Erilliselle sivulle on tarkoitus koota ideoita aineiston tuottamiseen

Wabi-sabi
Epätäydellisen, epävarman ja keskeneräisen rohkea julkaiseminen on on yksi wikityöskentelyn keskeisistä perusasenteista, jota ilmentää epätäydellisen ja muuttuvan kauneutta tarkoittava japanilainen wabi-sabi -käsite. (lähde: Thoeny,P. & Woods, D., Wikis for dummies, 2007)

Näin pääset mukaan jäseneksi Kehityskeskusteluwikiin

Ilmoittautumisen voit tehdä lähettämällä sähköpostviestin kenelle tahansa Kehityskeskusteluwikin organisoijalle. Jos organisoija ei tunne sinua, niin kerro viestissäsi yhteystietosi ja miten suunnittelet osallistuvasi wikityöskentelyyn. Organisoijat löydät klikkaamalla sivun vasemmassa yläosassa olevaa Manage space -painiketta. Klikkaamalla esiin tulevasta Organizers -luettelosta kenen tahansa käyttäjätunnusta, niin saat esiin hänen yhteystietonsa. Ilmoittautumisen jälkeen saat häneltä kutsun, jonka avulla määrittelet itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnus voisi olla etunimisukuni yhteen kirjoitettuna tai etunimi ja yksi tai useampia sukunimen alkukirjaimia yhteen kirjoitettuna. Kutsun lähettäjänä on Wikispaces. Hyväksyttyäsi kutsun voit alkaa kirjoittaa uusia juttuja ja muokkaamaan aikaisempia kirjoituksia.

Jäsenyys on maksutonta ja voit halutessasi milloin tahansa poistaa itse itsesi jäsenluettelosta.

Oman profiilin tekeminen

Kehityskeskusteluwikissä esiinnytään ja kirjoitetaan avoimesti omalla nimellä. Tämän vuoksi jokaine tekee itselleen profiilin, jossa kertoo vähintään oman nimensä. Toivottavaa olisi myös tehtävän, organisaation ja yhteystietojen kertominen.

Profiili tehdään klikkaamalla ensin sivun oikeassa yläkulmassa olevaa omaa käyttäjätunnusta, sitten esiin tulevalla My Account -sivulla Edit my profile -painiketta. Tämä avaa profiilisivun, johon kirjoitetaan samalla tavalla kuin mille tahansa wikisivulle. Kun profiili on kirjoitettu, se on tallennuksen jälkeen valmis. Profiilia voi muokata milloin tahansa.


Kirjoittaminen (edellyttää jäsenyyttä Kehityskeskusteluwikissä ja kirjautumista omilla tunnuksilla wikiin)
- Mene sivulle, johon haluat kirjoittaa
- Klikkaa Edit This Page -painiketta
- Siirrä hiirellä kursori sivulla siihen kohtaan, johon haluat kirjoittaa
- Voit tarvittaessa lisätä tyhjiä rivejä enterillä
- Kirjoita
- Preview -painiketta klikkaamalla voit ennen tallentamista ja aina välilläkin katsoa, miltä kirjoittamasi teksti tulee näyttämään (Takasin Continue editing -painikkeella)
- Tallenna lopuksi painamalla Save painiketta, joka löytyy sekä sivun ylä- että alaosasta

Keskustelun käyminen (edellyttää kirjautumista Wikispaces -yhteisöön - katso ohjeet)
- Keskustelut ovat sivukohtaisia, joten mene ensin sivulle, johon liittyvään keskusteluun haluat osallistua
- Pääset sivua koskevaan keskusteluun klikkaamalla sivun yäreunassa olevaa discussion -painiketta
- Kirjaudu sisään kirjoittamalla käyttäjänimi ja salasana (username ja password)
- Kirjoita aihe sille varattuun kenttään, kun aloitat uuden keskusteluketjun
- Kirjoita kommetti tai kysymys
- Tallenna lopuksi klikkaamalla Post -painiketta
- Aikaisempia kommentteja pääset lukemaan klikkaamalla niiden aiheiden nimiä
- Voit jatkaa aikaisemmin aloitetun aiheen käsittelyä vastaamalla siihen.

Wikispaces Help
- Klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Help -painiketta pääset englanninkielisille ohjesivuille.

Uusimmat kirjoitukset

- Klikkaamalla Recent Chages -painiketta, saat näkyviin luettelon uusimmista muokkauksista tai kirjoituksista. Klikkaamalla luettelossa olevaa sivun nimeä, pääset suoraan kyseiselle sivulle.

Omalla nimellä esiintyminen


Tarkoituksena on, että kirjoittajat ovat tunnistetavissa omilla nimillään. Käytännössä tämä tapahtuu niin, että jokainen tekee itsestään esittelyn, jossa olisi minimissään nimi ja yhteystiedot. Käyttäjätunnuksen voisi myös valita niin, että jo siitä voisi ainakin jossain määrin tunnistaa kirjoittajan. Käyttäjätunnuksen voi laittaa näkyviin myös kirjoittajaluettelo -sivulle